Masuri de siguranta

Instalatia trebuie spalata inainte de punerea in functiune a centralei termice. Daca de-a lungul timpului se asigura o intretinere corespunzatoare, sistemul de incalzire va avea o viata mai indelungata. O utilizare rationala asigura un consum economic si eficient de combustibil. Pentru ca centrala sa functioneze corespunzator si pentru ca eventualele defectiuni sa nu apara prea curand, se recomanda o inspectie anuala realizata de un tehnician specializat. Acesta va asigura curatarea corpului de incalzire, a arzatorului si a ventilatorului. In plus, va face verificari la pompa, la organele de reglare si va verifica dispozitivele de siguranta si debitele de gaz.

Instalatia nu trebuie modificata, deoarece poate fi influentata utilizarea in siguranta a centralei. Nu trebuie astupat niciodata sistemul de aerisire, nici macar pe termen scurt. In cazul in care simtiti miros de gaz, se recomanda deschiderea usilor si a ferestrelor, in asa fel incat incaperea respectiva sa fie aerisita in cel mai scurt timp posibil. Este interzisa aprinderea luminii sau deschiderea unei surse de foc sau de scantei, deoarece este iminent pericolul de explozie.

Nu trebuie atinse suprafetele incalzite ale instalatiei, cum ar fi conductele de aerisire, aliajele hidraulice sau instalatia in functiune, deoarece este foarte probabil ca acestea sa fie fierbinti, aspect care poate duce la arsuri sau oparituri. In cazul in care constatati pierderi de apa, trebuie oprita imediat distributia apei reci in instalatie si trebuie chemat un tehnician care sa se ocupe de defectiune.

In cazul in care centrala se blocheaza in mod repetat si este nevoie de folosirea permanenta a functiei de restart, se recomanda solicitarea interventiei unei unitati de service autorizata care sa depisteze care este problema si sa o rezolve in cel mai scurt timp posibil, in asa fel incat aparatul sa poata fi pus in functiune din nou. Daca este vorba de un echipament alimentat cu GPL, acesta nu poate fi montat in incaperi situate sub nivelul solului. In plus, atunci cand se foloseste GPL, se recomanda ca temperatura incaperii in care se depoziteaza recipientul sa nu fie mai scazuta de 10 grade Celsius.

Centrala termica pe gaz trebuie sa fie ferita de inghet cu orice pret. Atunci cand se face montarea aparatului, trebuie sa se acorde atentie fixarii acestuia pe perete. O prindere neregulamentara poate duce la deteriorarea sistemului. Montarea trebuie sa se faca doar pe o suprafata a peretelui fixa si inchisa.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-pe-gaz.ro 2018 | ANPC