Centralele termice pe gaz conventionale

Daca ti-ai achizitionat o centrala pe gaz conventionala, atunci trebuie sa tii cont de cateva sfaturi practice atunci cand vine vorba de utilizarea ei, astfel incat folosirea sistemului sa se faca in deplina siguranta. De exemplu, sistemul de aerisire nu trebuie niciodata acoperit. Nu trebuie indepartata garnitura de etansare al nici unui component. Centrala trebuie ferita neaparat de umiditate excesiva si nu trebuie amplasata intr-o incapere in care sunt depozitate substante care sunt inflamabile sau corozive.

Atunci cand apar defectiuni sau nereguli in functionarea centralei, se recomanda apelarea la tehnicieni specializati. Nu incerca sa faci singur reparatiile, deoarece este posibil sa strici altceva si in orice caz vei pierde garantia. Este interzisa atingerea suprafetelor incalzite ale centralei, cum ar fi conductele de aerisire, aliajele hidraulice sau alte componente, deoarece acestea sunt deseori fierbinti si pot provoca arsuri. Copiii trebuie supravegheati si nu trebuie sa le fie permis accesul la centrala.

In cazul in care simti miros de gaze, nu incerca sa gasesti locul in care are loc scurgerea cu ajutorul focului deschis. In schimb, deschide larg ferestrele, astfel incat incaperea sa se aeriseasca cat mai repede. Totodata, trebuie oprita si distributia gazului metan din robinetul de siguranta. Pe corpul centralei nu trebuie asezate nici un fel de obiecte. Daca se inregistreaza pierderi de apa, trebuie oprita distributia de apa rece in centrala si trebuie reparata defectiunea in timp util.

Atunci cand sistemul de incalzire trebuie umplut cu apa, trebuie sa se tina cont de urmatoarele conditii: apa trebuie neaparat sa fie rece atunci cand este umplut cazanul. Presiunea apei menajere trebuie sa fie mai mare decat presiunea apei din sistemul de incalzire. Valoarea ei trebuie sa fie in limita a 1-2 bari. Trebuie controlata presiunea din vasul de expansiune, iar atunci cand este nevoie trebuie reglata pana la stabilirea unei valori corecte.

In ceea ce priveste golirea cazanului de apa, aceasta se poate face partial prin intermediul robinetului de golire, care are in primul rand rol de reducere a presiunii atunci cand este nevoie de reparatii. Golirea completa se realizeaza cu ajutorul unor robinete instalate in locurile necesare pentru reusita acestei operatiuni.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-pe-gaz.ro 2018 | ANPC