Centrale termice pe gaz in condensatie cu boiler si panouri solare

Centralele termice pe gaz in condensatie pot fi prevazute cu boiler si pot fi racordate la un sistem de panouri solare. Tot acest mix nu poate sa aduca decat numeroase avantaje. In primul rand, integrarea procesului de condensatie in functionarea centralei asigura un plus de randament cu o cantitate mai redusa de energie. Caldura data de gazele arse nu se pierde odata cu evacuarea lor, asa cum se intampla la centralele conventionale, ci este reintegrata in sistem, in asa fel incat eficienta sa fie maxima.

Boilerul asigura o incalzire mai rapida si la o temperatura mai ridicata, spre deosebire de sistemele care nu au incorporat un astfel de accesoriu. Boilerul poate fi de diverse capacitati, alese de utilizator in functie de ceea ce are nevoie. Pentru unele persoane, boilerul poate reprezenta o problema, din cauza ca nu au spatiu suficient sa il instaleze. De aceea, trebuie sa te gandesti daca o centrala cu boiler este cea mai buna alegere pentru tine. Tehnologia evolueaza in permanenta, astfel ca cele mai multe boilere primesc dimensiuni cat mai practice, care sa nu faca dificila instalarea si depozitarea lor.

Boilerul are rolul de a mentine temperatura apei calde pana in momentul in care utilizatorul are nevoie de ea. De asemenea, acesta trebuie sa mentina apa calda chiar si atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile. Atunci cand este nevoie, partea superioara a boilerului poate fi incalzita cu ajutorul unei surse de caldura independenta de sistemul bazat pe energie solara, in asa fel incat apa sa se mentina calda.

Panourile solare capteaza energia solara, pe care o transforma ulterior in energie termica. Randamentul acestora poate fi extrem de ridicat chiar si pe perioada sezonului rece. Suprafata de absorbtie este acoperita de o serpentina prin care este transportata energia termica. Tuburile si structura tubului panoului solar sunt umplute cu vid, astfel incat pierderea de energie termica in exterior sa fie minima. Structura panourilor este astfel realizata incat sa simplifice montarea pe acoperis, indiferent de forma acestuia.

Centralele de acest tip reprezinta echipamente performante, care dau dovada de o eficienta crescuta, precum si de o tehnologie deosebita, ecologica si moderna, care asigura protejarea mediului inconjurator. Avand in vedere faptul ca functioneaza si pe baza de resurse regenerabile precum radiatia solara, scad costurile in ceea ce priveste achizitionarea de combustibil. In plus, nu mai poate fi vorba de scaderea rezervelor de combustibil, atat timp cat energia solara este inepuizabila.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-pe-gaz.ro 2018 | ANPC