Centrale termice pe gaz in condensatie cu boiler

Pentru asigurarea confortului termic din locuinta si al prepararii apei calde menajere, multe persoane achizitioneaza si folosesc centrale termice pe gaz in condensatie cu boiler. In ceea ce priveste aceste aparate, este nevoie de anumite masuri de siguranta, in asa fel incat instalarea si folosirea lor sa se faca fara probleme. Atunci cand se face racordarea la un cos de fum deja existent, trebuie verificat daca acesta este perfect curatat si daca nu prezinta resturi de zgura. In cazul in care acestea s-ar desprinde, poate fi impiedicata trecerea gazelor arse sau a fumului, ducand la aparitia de situatii periculoase.

Trebuie acordata mare atentie situatiilor in care apa are o duritate ridicata, deoarece pot aparea depuneri de calcar care vor afecta in timp eficienta de functionare a centralei. Centrala nu trebuie instalata in zone in care aerul de combustie contine concentratii de clor la nivele ridicate, situatie intalnita in special intr-un ambient de tip piscina sau in zone in care exista produsi toxici precum amoniacul sau agenti alcalini.

Se recomanda ca centrala sa fie instalata in special pe o podea care sa poata sustine greutatea acesteia. In plus, locul de instalare trebuie sa fie izolat in asa fel incat sa se respecte o valoare a temperaturii limita de functionare, iar centrala sa nu aiba probleme din cauza agentilor atmosferici. De asemenea, este interzis ca in apropierea centralei sa existe obiecte inflamabile, praf sau vapori care pot afecta buna functionare.

Atunci cand centrala este folosita la capacitate maxima, se produce o cantitate mare de condens, care trebuie eliminate, in caz contrar pot aparea probleme si defectiuni in timp. Pentru indepartarea condensului se poate folosi un furtun de plastic care sa nu permita stagnarea condensului in interiorul centralei termice. Furtunul trebuie atasat la un sifon de evacuare.

In cazul in care simtiti miros de fum sau de ars, trebuie stopata functionarea aparatului, se deschid ferestrele, dupa care trebuie anuntat tehnicianul. Centrala trebuie instalata pe un perete solid, care nu este supus vibratiilor. In cazul in care pe peretele respectiv trebuie facute operatiuni de gaurire, trebuie acordata o atentie maxima astfel incat cablurile electrice sau tuburile existente sa nu fie deteriorate.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-pe-gaz.ro 2018 | ANPC