Centrale termice pe gaz

Centralele termice pe gaz reprezinta unele dintre cele mai folosite sisteme de incalzire, in special datorita accesibilitatii, dar si datorita faptului ca tipul de combustibil folosit – gazele – reprezinta una dintre cele mai intalnite surse de energie. Pentru o buna functionare a centralei, dar si pentru siguranta utilizatorului, trebuie sa se tina seama de o serie de sfaturi practice atunci cand vine vorba de punerea in functiune si de setarile facute.

O centrala termica pe gaz nu trebuie niciodata amplasata in locatii care prezinta un grad ridicat de umiditate. Utilizatorul nu trebuie sa umble la sistemele de siguranta si de asemenea nu trebuie sa modifice instalatia, deoarece poate fi influentata utilizarea in siguranta a centralei. Sistemul de aerisire nu trebuie niciodata astupat, deoarece poate aparea pericolul de explozie. In momentul in care simti miros de gaz, trebuie sa deschizi imediat ferestrele si usile pentru ca incaperea sa se aeriseasca si pentru ca pericolul de explozie sa fie indepartat.

In momentul in care centrala termica are scapari de gaz, trebuie neaparat oprita distributia gazului metan prin inchiderea robinetului de siguranta. Se impune apelarea la un tehnician care sa rezolve in cel mai scurt timp posibil problema aparuta. Copiii nu trebuie lasati sa umble la setarile centralei, ci acest lucru trebuie facut doar de un adult care cunoaste functiile aparatului pe care il poate manipula in cunostinta de cauza.

In incaperea in care este instalata centrala pe gaz este interzisa depozitarea unor substante explozibile sau combustibile, precum benzina, vopsele, pasta de lipit, aerosol, diluanti si asa mai departe, deoarece fie pot duce la explozii, fie pot duce la coroziune pentru diverse elemente ale centralei. Garnitura de etansare a componentelor nu trebuie niciodata indepartata sau distrusa. Nu este permisa asezarea de obiecte pe centrala.

Daca centrala pierde apa, atunci trebuie oprita distributia de apa rece in instalatie pana in momentul in care poate veni un specialist sa constate problema si sa o rezolve. Nu trebuie sa atingi niciodata suprafetele incalzite ale instalatiei, cum ar fi conductele de aerisire, aliajele hidraulice sau alte componente ale instalatiei, deoarece acestea pot provoca arsuri.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.centrale-termice-pe-gaz.ro 2018 | ANPC